Weszprémi úti óvoda (telephely)

 

Óvodánk épülete Hajdúböszörmény szívében található, könnyen megközelíthető helyen. A belvárosi óvoda 1951 óta működik itt 4 csoportos óvodaként. 2017-ben egy sikeres pályázatnak köszönhetően az óvoda épületének teljes körű átalakítása és felújítása kezdődött el, melynek köszönhetően 2019. márciusában egy gyönyörű óvodát vehettünk birtokba. Az új épület 4 csoportszobával rendelkezik, melyhez egy tornaszoba, öltözők, mosdók, aula, konyha is tartozik a földszinten. Az újonnan épített emeleten különféle helyiségek- logopédiai szoba, zeneterem, nevelői szoba, vezetői szoba, mosdók- szolgálják a hozzánk járó gyermekek komfortos és mindent kielégítő nevelését. A földszinten lévő aula helyet biztosít a közösségi rendezvények lebonyolítására, úgy, mint munkadélelőttök, barkácsdélutánok, kiállítások, koncertek, stb.

 ovi

A csoportszobák mindegyikéhez tartozik egy-egy fedett terasz, mely az időjárás változékonysága esetén is biztosítja a lehetőséget a mindennapi levegőzésre, mozgásra, csak úgy, mint a fedett szín, melyben focipályát is kialakítottunk a mozogni vágyó gyerekek részére. A csoportok külön- külön udvarrésszel rendelkeznek, melyeket a minden igényt kielégítő, balesetmentes udvari játékokkal tettünk a gyermekek számára kedveltté. Udvarunkon ugyan kevesebb a füves terület, de különféle zöld növényekkel, hatalmas gesztenyefákkal ellensúlyozzuk ezt. Az öntött gumis felületek kiválóan alkalmasak a futójátékokra, különféle labdajátékokra, ütéscsillapító tulajdonságának köszönhetően.

 

Óvodai csoportjaink viszonylagosan homogének, a gyermekekkel magasan kvalifikált, motivált, elhivatott munkatársaink foglalkoznak. Nevelőmunkánk során tiszteletben tartjuk, hogy minden gyermek más és más képességekkel, adottságokkal rendelkezik, így fejlesztésük önmagukhoz képest a leghatékonyabb. Pedagógiai munkánkat leginkább az együttérzés, az odafigyelés, a gyermekközpontúság, játékosság és családcentrikusság jellemzi. Óvodai tevékenységeink szervezése a projektmódszer alkalmazásával történik, mivel ezen módszer legfőbb jellemzői képezik az alapját a mi hitvallásunknak. Rendkívül gazdag programsorozatunk nagy része a családok bevonásával történik, többek között a szüreti mulatság, a közös munkadélelőttök, a Márton- napi felvonulás, a barkácsdélutánok, a karácsonyi teaház, az egészséghét, a sportdélutánok, a gyermeknap és a Napsugaras- napok.

 Napsugár Óvoda
4220 Hajdúböszörmény Polgári u. 48-50. Telefonszám: 06-52/227-401

Készítette: Tarján Oszkár